戀上十字繡 首頁 戀上十字繡
十字繡愛好者討論園地

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料  個人相簿個人相簿   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

我係新手,想問如果想o係毛巾用十字繡繡名會唔會好難?

發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 技術討論
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
amycat_

發表發表於: 星期六 13/12/2008 11:33    文章主題: 我係新手,想問如果想o係毛巾用十字繡繡名會唔會好難? 引言回覆

我係新手
想問如果想o係毛巾用十字繡繡名會唔會好難?
同毛巾背後係咪會唔好睇?
thx
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
suki~suki~

發表發表於: 星期六 13/12/2008 11:34    文章主題: Re: 我係新手,想問如果想o係毛巾用十字繡繡名會唔會好難? 引言回覆

amycat_ 寫到:
我係新手
thx
Surprised 見過有專係繡十字繡既毛巾嫁!$10零蚊條~
回頂端
Ester

發表發表於: 星期六 13/12/2008 11:36    文章主題: Re: 我係新手,想問如果想o係毛巾用十字繡繡名會唔會好難? 引言回覆

suki~suki~ 寫到:
amycat_ 寫到:
我係新手
thx
Surprised 見過有專係繡十字繡既毛巾嫁!$10零蚊條~

係囉, 用十字繡毛巾啦
即係毛巾有一部份係十字繡布

如果驚背面唔好睇, 可以試下雙面繡 Rolling Eyes

H&E - Angel at The Door: page 3 of 30 Flower
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 雅虎訊息通 MSN Messenger
amycat_

發表發表於: 星期六 13/12/2008 11:45    文章主題: 引言回覆

thx~
我本來係諗住買d普通毛巾+可拆十字繡布做,
因為想送係人,所以想買d靚小小既毛巾,
請問我想既方法可唔可行架?
我第一次整,咩都唔識. Embarassed
雙面繡係點整架,難唔難架?
thx
回頂端
atropos968

發表發表於: 星期六 13/12/2008 13:06    文章主題: 引言回覆

amycat_ 寫到:
thx~
thx

如果係小小圖都唔錯的.....好似繡衫一般.
加油啦 Very Happy
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
Ester

發表發表於: 星期日 14/12/2008 11:05    文章主題: 引言回覆

amycat_ 寫到:
thx~
thx

可拆十字繡布係咪即係繡衣布/水溶繡布?
係既ok架

雙面繡就是繡出來正反兩面圖案都一樣
不過比較煩 Rolling Eyes

H&E - Angel at The Door: page 3 of 30 Flower
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 雅虎訊息通 MSN Messenger
Vanilla.T

發表發表於: 星期二 11/08/2009 13:39    文章主題: 引言回覆

雙面繡? 自己學唔學到呀?

毛巾十幾蚊一條...我係屯門買...佢買一條要三十幾近四十蚊...俾人呃左TIM~~
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
meichan12001

發表發表於: 星期二 11/08/2009 13:49    文章主題: 引言回覆

屯門買的繡材我都覺得係貴d的,我上次買左2包十字繡連材料,上網再睇番足足貴左$60,所以我唔會再去屯門買十字繡的
回頂端
yoling

發表發表於: 星期二 11/08/2009 14:48    文章主題: 引言回覆

meichan12001 寫到:
屯門買的繡材我都覺得係貴d的,我上次買左2包十字繡連材料,上網再睇番足足貴左$60,所以我唔會再去屯門買十字繡的

屯門的繡材真的超貴
一個咭套包就要hkd20~
比我訂回來貴多了~
你們是在屯門那兒買的??
回頂端

發表發表於: 星期二 11/08/2009 15:07    文章主題: 引言回覆

我是在屯門置樂利寶商場買的,我買了2份材料包,第一份$68、第二份$98,之後上拍賣網無意中見到同一份,第一份網上賣$35,第二份網上賣$68,足足2份差唔多貴左$60蚊,呢個價錢我已經可以買多一份啦∼所以我以後都唔會去屯門買,因為價錢實在相差太遠啦∼
回頂端
yoling

發表發表於: 星期二 11/08/2009 16:09    文章主題: 引言回覆

我是在屯門置樂利寶商場買的,我買了2份材料包,第一份$68、第二份$98,之後上拍賣網無意中見到同一份,第一份網上賣$35,第二份網上賣$68,足足2份差唔多貴左$60蚊,呢個價錢我已經可以買多一份啦∼所以我以後都唔會去屯門買,因為價錢實在相差太遠啦∼

置樂利寶有繡材賣的ma??
我只知萬寶有~~
店有店租 點都會比拍賣網貴的了~~
不過真的太貴了~~
除非唔夠線要配 不然我都不會去~~
回頂端

發表發表於: 星期二 11/08/2009 21:04    文章主題: 引言回覆

sorry,我記錯左,應該係你講的萬寶先o岩,買線佢都貴喎,$3.5一扎,元朗都係$3一扎,買得多仲平d tim
回頂端
yoling

發表發表於: 星期二 11/08/2009 23:45    文章主題: 引言回覆

sorry,我記錯左,應該係你講的萬寶先o岩,買線佢都貴喎,$3.5一扎,元朗都係$3一扎,買得多仲平d tim

去元朗的車費都不便宜~
我很少入元朗~~
我全都是買套件的
只試過一次去萬寶配國產線~~
回頂端
Vanilla.T

發表發表於: 星期三 12/08/2009 13:08    文章主題: 引言回覆

我都係置樂附近商場2/F買…好彩冇買其他野!

佢有D英文字圖賣..都要$10一PACK!
最後因為我要自己度SIZE冇幫襯佢!

咁問開我想問...點為之雙面繡..自己難唔難學架?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 技術討論 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案