戀上十字繡 首頁 戀上十字繡
十字繡愛好者討論園地

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料  個人相簿個人相簿   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

上水叔姪案....心情沉重

發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 談天說地
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
kelvinccl

發表發表於: 星期日 11/01/2009 21:39    文章主題: 上水叔姪案....心情沉重 引言回覆

........真係唔開心......心情沉重...
佢地係我鄰居, 一知道就好唔開心.....今朝睇完報紙個心又再一次沉左落去....... Cry

kelvinccl

發表發表於: 星期日 11/01/2009 22:43    文章主題: 引言回覆

kani908 寫到:
Shocked 什麼案來的?

今日各大報紙頭條, 二叔把2歲姪女掟落街慘死, 然後自己跳落街自殺.

Shirley

發表發表於: 星期日 11/01/2009 23:06    文章主題: 引言回覆

kani908 寫到:

是一宗在香港發生的淪常慘劇,可看這裡報導 Cry

http://hk.news.yahoo.com/article/090110/3/a5i2.html
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
Shirley

發表發表於: 星期日 11/01/2009 23:10    文章主題: Re: 上水叔姪案....心情沉重 引言回覆

kelvinccl 寫到:
佢地係我鄰居, 一知道就好唔開心.....今朝睇完報紙個心又再一次沉左落去....... Cry

就是一般市民看到,都很難過,何況是鄰居 Sad
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
avischan88

發表發表於: 星期一 12/01/2009 09:14    文章主題: 引言回覆

kani908 寫到:
Shirley 寫到:
kani908 寫到:

是一宗在香港發生的淪常慘劇,可看這裡報導 Cry

http://hk.news.yahoo.com/article/090110/3/a5i2.html

什麼氣這麼大Shocked ...要死也該自己死阿 Laughing

聽說可能食了"軟性"毒品,"k仔",類似一些興趣的藥丸的禁病,食了個人傻傻......現在好多香港的青年都搞這科,政府現在大力宣傳這些"軟性"毒品的後遺症好強,有幾次都有些年青人食咗,high 得太勁,唔知自己做緊乜...跳樓死咗。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
Ester

發表發表於: 星期一 12/01/2009 09:18    文章主題: Re: 上水叔姪案....心情沉重 引言回覆

我有親戚住附近, 說看見了
不過不清楚是同樓還是路過看見 Rolling Eyes

H&E - Angel at The Door: page 3 of 30 Flower
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 雅虎訊息通 MSN Messenger
suki~suki~

發表發表於: 星期一 12/01/2009 10:01    文章主題: Re: 上水叔姪案....心情沉重 引言回覆

Sad BB好可憐啊. . . 那男的平日是怎樣的啊? 情緒穩定嗎?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
kelvinccl

發表發表於: 星期一 12/01/2009 10:10    文章主題: 引言回覆

我先補上一些資料....
我與哥哥, 加上男死者及他兄長, 基本上就等於我的童年, 我們經常一起在走廊玩, 或落街四圍去啲公園玩, 又會一齊同其他人玩足依欣.......另外, 間唔中返屋企都會喺樓下撞到佢地一家人, 推住bb車一齊返屋企, 好溫馨....
那位小女孩, 好多時我放工返屋企都會見到佢企喺我屋企門口同隔離家個小朋友玩, 佢真係好精靈, 我屋企人俾餅佢食佢唔會一個人要哂, 會分俾其他人......真係好有家教....
而家諗番都心酸......

kelvinccl

發表發表於: 星期一 12/01/2009 10:10    文章主題: Re: 上水叔姪案....心情沉重 引言回覆

suki~suki~ 寫到:
Sad BB好可憐啊. . . 那男的平日是怎樣的啊? 情緒穩定嗎?

呢幾日我都有事外出, 撞唔到佢.

atropos968

發表發表於: 星期二 13/01/2009 14:22    文章主題: 引言回覆

我和同事都覺得, 最傷心係老人家, 一個係自己兒子另一個係孫女......都算"骨肉"
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 談天說地 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案