戀上十字繡 首頁 戀上十字繡
十字繡愛好者討論園地

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料  個人相簿個人相簿   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

新手報到
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 繡友迎賓館
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
cowcow_lau

發表發表於: 星期一 02/03/2009 15:48    文章主題: 新手報到 引言回覆

hihi, everyone...

我註冊左成個月啦...

之前都知呢個網址, 日日都上黎睇...

我覺得你地好犀厲丫, 繡甘大幅...

相對起黎, 我就小毛見大毛啦...

我繡的多數都系小兒科...

不過, 等我考試今年考試之後, 我一定要繡一幅大作品先得... Exclamation

Ester

發表發表於: 星期一 02/03/2009 18:27    文章主題: 引言回覆

歡迎 Flower
考試..是會考嗎?

大作品.. 需時比較久呢
慢慢選好一幅再開始也不遲呢~

H&E - Angel at The Door: page 3 of 30 Flower
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 雅虎訊息通 MSN Messenger
suki~suki~

發表發表於: 星期二 03/03/2009 10:20    文章主題: 引言回覆

Surprised 歡迎你啊, 哈! 如果繡大作post上來一起分享呀!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
鯨魚

發表發表於: 星期二 03/03/2009 10:20    文章主題: 引言回覆

歡迎你!
大家一起研究吧∼

cowcow_lau

發表發表於: 星期二 03/03/2009 11:19    文章主題: 引言回覆

kani908 寫到:
歡迎加入~~互相研究勉勵阿~~ Surprised

大作 有鐘意要繡哪幅嗎

暫時仲未敢去睇繡邊幅..
因為6&12月要考試, 驚到時停唔到手... Sad
下年先開始繡...

cowcow_lau

發表發表於: 星期二 03/03/2009 11:20    文章主題: 引言回覆

Ester 寫到:
歡迎 Flower
考試..是會考嗎?

我考緊AAT的試...

考完之後, 再慢慢選擇...

系呢度睇下你地的作品邊幅好睇d再作選擇...

cowcow_lau

發表發表於: 星期二 03/03/2009 11:21    文章主題: 引言回覆

suki~suki~ 寫到:
Surprised 歡迎你啊, 哈! 如果繡大作post上來一起分享呀!

我而家繡的全部都系小作品...
唔夠膽post出黎... Embarassed

cowcow_lau

發表發表於: 星期二 03/03/2009 11:23    文章主題: 引言回覆

鯨魚 寫到:
歡迎你!
大家一起研究吧∼

我都成日去你個blog度睇...
那些作品好漂亮...

鯨魚

發表發表於: 星期二 03/03/2009 11:49    文章主題: 引言回覆

cowcow_lau 寫到:
那些作品好漂亮...

謝謝你哦∼ Embarassed
不過暫時還沒有什麼大作啦∼

cowcow_lau

發表發表於: 星期二 03/03/2009 14:28    文章主題: 引言回覆

鯨魚 寫到:
那些作品好漂亮...

謝謝你哦∼ Embarassed
不過暫時還沒有什麼大作啦∼

慢慢選擇先再繡啦...

yoling

發表發表於: 星期四 05/03/2009 15:58    文章主題: 引言回覆

Ester 寫到:
歡迎 Flower
考試..是會考嗎?

我考緊AAT的試...

考完之後, 再慢慢選擇...

系呢度睇下你地的作品邊幅好睇d再作選擇...

AAT?? 是會計那個ma??
考那張卷??

選圖才是最頭痛的事呢
每幅都靚 幅幅都想繡~
每次都要考慮好耐先決定倒
之後見倒另一幅 又想繡
沒完沒了~~
回頂端
cowcow_lau

發表發表於: 星期四 05/03/2009 16:23    文章主題: 引言回覆

考那張卷??

選圖才是最頭痛的事呢
每幅都靚 幅幅都想繡~
之後見倒另一幅 又想繡
沒完沒了~~[/quote]

係會計那個, 我報讀夜校的, 頭4張paper係學校考左, all past...
甘就唔洗再出去考頭4份paper, 但後面4份文字卷就要自己出去考...

我可能會繡馬或者牡丹之類...
之前同bf去行十字繡, 他話"萬馬奔騰"好有氣勢...
maybe繡呢個, 之後送比他...
而我自己就鐘意牡丹...

不過呢d都要等12月之後先可以再繡...

yoling

發表發表於: 星期五 06/03/2009 08:39    文章主題: 引言回覆

考那張卷??

選圖才是最頭痛的事呢
每幅都靚 幅幅都想繡~
之後見倒另一幅 又想繡
沒完沒了~~

係會計那個, 我報讀夜校的, 頭4張paper係學校考左, all past...
甘就唔洗再出去考頭4份paper, 但後面4份文字卷就要自己出去考...

我可能會繡馬或者牡丹之類...
之前同bf去行十字繡, 他話"萬馬奔騰"好有氣勢...
maybe繡呢個, 之後送比他...
而我自己就鐘意牡丹...

不過呢d都要等12月之後先可以再繡...[/quote]

AAT難讀MA??
我剛報了個夜校課程是讀AAT的

我不敢開大圖 怕自己沒恆心
現在開了幾幅圖 不知何年何月才可完成呢~

P.S. 加油~ 祝你馬到功成~
回頂端
cowcow_lau

發表發表於: 星期五 06/03/2009 09:17    文章主題: 引言回覆

AAT難讀MA??

P.S. 加油~ 祝你馬到功成~[/quote]

你係咪由paper I 開始讀..??
如果你今年報讀, 同我上年有d唔同, 今年改左新制...

我自己覺得丫, 前4張paper都OK的..
我讀書的時候讀左4年a/c的, 所以內容都差唔多...
後面4張係文字的, 我就覺得比較難啦..
如果英文好的話, 應該相對比較易...

你係邊間讀阿..??

yoling

發表發表於: 星期五 06/03/2009 10:53    文章主題: 引言回覆

AAT難讀MA??

P.S. 加油~ 祝你馬到功成~

你係咪由paper I 開始讀..??
如果你今年報讀, 同我上年有d唔同, 今年改左新制...

我自己覺得丫, 前4張paper都OK的..
我讀書的時候讀左4年a/c的, 所以內容都差唔多...
後面4張係文字的, 我就覺得比較難啦..
如果英文好的話, 應該相對比較易...

你係邊間讀阿..??[/quote]

我是由paper 1開始讀~
我是因為英文好差~~所以才讀會計的~
後面那4張 我是冇望了~

我之前都有讀過前4張paper
不過沒去考 所以再讀多次~

在尖沙咀商專讀~
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 繡友迎賓館 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案