戀上十字繡 首頁 戀上十字繡
十字繡愛好者討論園地

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料  個人相簿個人相簿   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

網上的相片代轉繡圖
前往頁面 1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 材料繡圖
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 13:48    文章主題: 網上的相片代轉繡圖 引言回覆

最近表姐結婚了~~~
一直都想不到送什麼禮物比佢好...
最終諗到一個好大工程的禮物~
想比個驚喜佢, 所以無同佢講!!!
就係繡一幅結婚相比佢!!!!!!!! Shocked

一直搵香港既舖頭, 但又找不到或是整出黎既效果好~~~
最終決定上網搵~
比我搵到一個~~~~效果令我很滿意...所以想貼上來同大家分享一下~!!

比你地睇下啦~!! 個世界咁細~~有冇人會認個主角呢?? 唔好話比佢地知呀~
哈哈哈

檔案描述:
呢個係效果圖~!!!
 檔案大小:  22.49 KB
 Viewed:  檔案已被下載 16847 次

檔案描述:
呢個係原相~!!!!
 檔案大小:  24.15 KB
 Viewed:  檔案已被下載 16847 次

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
waimk100204

發表發表於: 星期五 24/04/2009 14:16    文章主題: Re: 網上的相片代轉繡圖 引言回覆

sarah128 寫到:
最近表姐結婚了~~~
一直都想不到送什麼禮物比佢好...
最終諗到一個好大工程的禮物~
想比個驚喜佢, 所以無同佢講!!!
就係繡一幅結婚相比佢!!!!!!!! Shocked

一直搵香港既舖頭, 但又找不到或是整出黎既效果好~~~
最終決定上網搵~
比我搵到一個~~~~效果令我很滿意...所以想貼上來同大家分享一下~!!

比你地睇下啦~!! 個世界咁細~~有冇人會認個主角呢?? 唔好話比佢地知呀~
哈哈哈

好多白色 Shocked
期待你的成品

sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 14:18    文章主題: Re: 網上的相片代轉繡圖 引言回覆

[/quote]好多白色 Shocked
期待你的成品[/quote]

係呀.....我都會post上進度那邊呀~
你記住要多多支持!!! Very Happy
回頂端
suki~suki~

發表發表於: 星期五 24/04/2009 15:18    文章主題: Re: 網上的相片代轉繡圖 引言回覆

你記住要多多支持!!! Very Happy[/quote] Surprised size幾多? 會唔會好大幅?
回頂端
sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 15:21    文章主題: 引言回覆

都不會太大呀~
14" x 19"....都可以的呀~
回頂端
atropos968

發表發表於: 星期五 24/04/2009 16:24    文章主題: 引言回覆

轉得不錯喎, 那個軟件?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 16:25    文章主題: 引言回覆

atropos968 寫到:
轉得不錯喎, 那個軟件?
我都唔知呀~我係網上面搵人整架~
回頂端
waimk100204

發表發表於: 星期五 24/04/2009 16:32    文章主題: Re: 網上的相片代轉繡圖 引言回覆

你記住要多多支持!!! Very Happy[/quote]

post了嗎,沒看到
咩subject

sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 16:45    文章主題: 引言回覆

oh...sorry ar!!
我仲未post架~
今日先拎返個相機...聽日啦 Embarassed
回頂端
新手上路

發表發表於: 星期五 24/04/2009 16:48    文章主題: 引言回覆

Surprised
感覺轉出來後的效果仲靚過張相

sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 16:49    文章主題: 引言回覆

新手上路 寫到:
Surprised
感覺轉出來後的效果仲靚過張相
因為d色柔和d????
回頂端
sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 17:02    文章主題: 引言回覆

貓貓 寫到:
超正呀!!有無轉得效果咁好,原圖用幾多隻色,幾多crt
你分鰲X多隻色,要幾錢,期待看你的成品
曾經看過劉華之相片,繡友成品都有差別
我曾經在香港問過價錢, 約80-100隻色, A4 SIZE, 約200.00,
但佢話相片人物距離太遠,效果唔好,叫我放棄

分左75隻色, 14ct布~~~~
size係196w x 278h, 大約係14" x 20", $125咋~~~都大過A4 size...
我就係覺得佢做得唔錯呀...同埋會要用到混乳o!!
回頂端
sarah128

發表發表於: 星期五 24/04/2009 17:17    文章主題: 引言回覆

貓貓 寫到:
你係唔係話混色呀,資料是你個幅?
咁sample呢? 用鰲X色,dmc有無咁多白色

係呀...我既意思係混色呀~!!!
原圖係我比佢做圖既相....而我比你既資料就係上面效果圖果幅既~
佢主要白色用既唔多, 1支b5200, 但要6枝792, 5支3753~
所以主要應該係呢d色...
回頂端
MACY

發表發表於: 星期五 24/04/2009 18:43    文章主題: 引言回覆

轉得幾靚效果幾好咁~~
我都想轉幅結婚相~~你係邊轉嫁~可以PM說給我知嗎?

anniepeng

發表發表於: 星期五 24/04/2009 21:50    文章主題: 引言回覆

我也有轉我的結婚照片呢..
但我沒有選擇白紗禮服..
可是到現在都還沒動工呢..
呵呵~~
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 材料繡圖 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2, 3, 4  下一頁
1頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案