戀上十字繡 首頁 戀上十字繡
十字繡愛好者討論園地

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料  個人相簿個人相簿   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

DMC線漲價>_<
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 材料繡圖
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
atropos968

發表發表於: 星期五 11/12/2009 13:27    文章主題: DMC線漲價>_< 引言回覆

各位~
DMC線加價相信大家都清楚, 但今早在我家附近那間店買一束竟要$4.5??
它一向比貓貓店買貴$0.5, 不過加了$1就......

相對spotlight結業大減價還比較平: $3.5x80%=$2.8/@
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
tarot416

發表發表於: 星期五 11/12/2009 14:15    文章主題: Re: DMC線漲價>_< 引言回覆

atropos968 寫到:
各位~
DMC線加價相信大家都清楚, 但今早在我家附近那間店買一束竟要$4.5??

相對spotlight結業大減價還比較平: $3.5x80%=$2.8/@

同我諗的一樣啊,
3.9係人仔x1.17=4.563
4.5一束好正常=.=.....當然係好貴。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
Mon_Mon

發表發表於: 星期五 11/12/2009 14:50    文章主題: Re: DMC線漲價>_< 引言回覆

tarot416 寫到:
各位~

同我諗的一樣啊,

DMC唔係法國的咩? 點解要用人仔再轉港紙?

suki~suki~

發表發表於: 星期六 12/12/2009 13:30    文章主題: 引言回覆

Confused 貴左好多呀...... 要搵下邊到賣得平d先!
回頂端
tarot416

發表發表於: 星期六 12/12/2009 15:54    文章主題: Re: DMC線漲價>_< 引言回覆

Mon_Mon 寫到:
tarot416 寫到:
各位~

同我諗的一樣啊,

DMC唔係法國的咩? 點解要用人仔再轉港紙?

DMC係法國的啊,
因為他們在大陸有代理的,
前果排知道法國DMC 要中國的代理提高反D線的價錢,
硬性規定要他們買$3.9人仔一束,
咁所以轉回HKD 都係一樣囉。
回頂端
yoling

發表發表於: 星期六 12/12/2009 19:57    文章主題: 引言回覆

suki~suki~ 寫到:
Confused 貴左好多呀...... 要搵下邊到賣得平d先!

真的很貴呢~~ 我都想知邊到平d~~
回頂端
Ester

發表發表於: 星期六 12/12/2009 20:16    文章主題: 引言回覆

我最近半年都沒有繡過呢 Embarassed
所以也沒有留意價錢

啱啱睇到, 係TB買都要2.2RMB一束呢...
之前好似係1.4RMB?? 真係貴左好多呢
套線都由6百幾去到依家成千 Shocked

H&E - Angel at The Door: page 3 of 30 Flower
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 雅虎訊息通 MSN Messenger
atropos968

發表發表於: 星期一 14/12/2009 08:32    文章主題: 引言回覆

星期六去了貓貓店裱圖順便配線, 她DMC買$4/@, ANC也加到$4/@
$4束線似乎變公價了~
回頂端
honeypooh
刺繡小妹

發表發表於: 星期一 14/12/2009 11:39    文章主題: 引言回覆

唉, 4 蚊一扎線, 好貴.

我不是賣廣告呀, 我家附近一家毛冷店的老闆娘, 最近告訴我, 她打算不再賣DMC 線, 所以會平價清貨,
有興趣知道詳細資料的, 請 PM 我, 我這樣做, 希望大家不會誤會我賣廣告的 ~

atropos968

發表發表於: 星期一 14/12/2009 16:51    文章主題: 引言回覆

我有興趣. 可否pm給我
配定將想繡的圖也好
回頂端
hoshi412

發表發表於: 星期一 14/12/2009 18:07    文章主題: 引言回覆

please pm me ! Smile
回頂端
honeypooh
刺繡小妹

發表發表於: 星期一 14/12/2009 21:57    文章主題: 引言回覆

以上 2 位, 已經PM

其他 JM, 請發 PM 給我, 因為我不會每天也看這一題目, 唔該哂 ~

Shirley

發表發表於: 星期一 14/12/2009 22:47    文章主題: 引言回覆

Ester 寫到:
我最近半年都沒有繡過呢 Embarassed
所以也沒有留意價錢
啱啱睇到, 係TB買都要2.2RMB一束呢...
之前好似係1.4RMB?? 真係貴左好多呢
套線都由6百幾去到依家成千 Shocked

Shocked
Cool 食又貴; 唔食又貴...............
難怪好多人買幾十蚊東東都諗來諗去 Confused
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
suki~suki~

發表發表於: 星期二 15/12/2009 13:37    文章主題: 引言回覆

星期六去了貓貓店裱圖順便配線, 她DMC買$4/@, ANC也加到$4/@
$4束線似乎變公價了~
Confused 吓?ANC都$4?仲諗住轉用ANC......點知都.... Confused
回頂端
suki~suki~

發表發表於: 星期二 15/12/2009 13:37    文章主題: 引言回覆

yoling 寫到:
suki~suki~ 寫到:

真的很貴呢~~ 我都想知邊到平d~~
Rolling Eyes 會唔會套件平d呢?
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    戀上十字繡 首頁 -> 材料繡圖 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案